۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۲

هفدهمین نشست صبح ناشر؛

ویترین‌های عرضه کتاب دفاع مقدس محدود است/ به دنبال مخاطب اصلی هستیم نه فروش سازمانی!

ویترین‌های عرضه کتاب دفاع مقدس محدود است/ به دنبال مخاطب اصلی هستیم نه فروش سازمانی!

مدیر انتشارات عماد فردا گفت: ما در این انتشارات سعی می‌کنیم فروش سازمانی را نادیده بگیریم. این ناشر سعی می‌کند مخاطب اصلی را پیدا کند که مخاطب اصلی مردم هستند نه سازمان‌ها.

به گزارش خبرنگار مهر، هفدهمین نشست صبح ناشر صبح امروز یکشنبه 6 مهر با حضور فخرالدین پزشکی مدیر انتشارات عماد فردا در مرکز رسانه‌ای شیرازه برگزار شد.

پزشکی در ابتدای سخنانش گفت: موسسه عماد فردا ابتدا به صورت موسسه پخش و توزیع محصولات فرهنگی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی شروع به کار کرد و اولین موسسه‌ای بود که می‌توان گفت به صورت خودجوش وارد این حوزه شد. یعنی جمعی از مردم که دغدغه فرهنگی داشتند موسسه عماد را برای پخش و توزیع محصولات فرهنگی جبهه انقلاب تاسیس کردند. این کار از سال 85 به طور جدی آغاز شد و موسسه عماد کار چاپ کتاب را هم به طور همزمان شروع کرد ولی چون هنوز ناشر نشده بود، با کمک یک انتشارات کار چاپ کتاب‌ها را انجام می‌داد. بعد کار به انتشار مجموعه 10 جلدی «قصه کربلا» رسید که بعد از آن هم لوح فشرده صوتی‌اش منتشر شد.

وی افزود: در آن زمان در واقع کار تولید محتوا با عماد بود ولی چون مجوز چاپ نداشتیم، چاپ توسط نشر یوسف انجام شد که البته بعد از گرفتن مجوز، انتشار مجموعه «قصه کربلا» به نشر عماد فردا منتقل شد. ما دو جبهه چاپ و تولید و همچنین توزیع را به صورت موازی پیش بردیم. فکر می‌کنم از سال 88 بود که من وارد انتشارات عماد فردا شدم. آن زمان دیگر انتشارات تاسیس شده بود و من هم به عنوان مدیر بازرگانی آن مشغول به فعالیت شدم. شروع کار هم با چند کتاب از جمله آثار مرتضی آقاتهرانی بود. بعد از مدیریت آقای کاظمی، آقای خلیلی به انتشارا‌ت آمد و تعدادی از کتاب‌های جنگی نصرت‌الله محمودزاده توسط عماد فردا به چاپ رسید. سپس پایگاه نشر و توزیع به قم منتقل شد.

پزشکی ادامه داد: من 2 سال است که در سمت مدیر نشر عماد فردا فعالیت می‌کنم. دفتر مرکزی ما در تهران است و 20 نمایندگی فروش در شهرستان‌ها از جمله شیراز، مشهد، بوشهر، اصفهان، رشت، بابل، بابلسر، ساری و ... داریم. در شهر قم هم فروشگاه مرکزی و نمایندگی شعبه 2 انتشارات عماد فردا فعالیت می‌کند. از سال 91 تا 93 حدود 15 اثر توسط عماد منتشر شدند که 2 عنوان از آن‌ها دیروز در نمایشگاه کتاب دفاع مقدس رونمایی شدند. مجموعه 12 جلدی ستارگان کویر درباره سرداران استان کرمان و رمان حضرت یوسف که با اقتباس از فیلم‌نامه سریال حضرت یوسف نوشته شده بود از دیگر آثار منتشرشده ما هستند. کتاب «شکار کرکس‌ها» هم از دیگر کتاب‌های ماست که اثر موفقی است و «آوای سرباز» و «نشانه‌های بهار» هم دو کتابی هستند که دیروز رونمایی شدند.

این ناشر درباره فعالیت‌های موسسه عماد فردا درباره خرید آثار و حمایت از ناشران گفت: بحث حمایت از ناشران، بحثی پیچیده و بزرگ است. موسسه عماد فردا در این زمینه احساس نیاز و وظیفه می‌کرد که وارد عمل شد. این موسسه در سال 85 بزرگترین نمایشگاه کتاب دفاع مقدس را در هویزه برگزار کرد و بعد هم باشگاه کتابخوانان امین را تاسیس کرد. بعد از آن هم سیستم CRM یا ارتباط مستمر با مشتری در عماد فردا به وجود آمد که فکر می‌کنم در سال‌های 85 تا 86 حدود 6 هزار مخاطب داشت که 3 هزار نفر از آن‌ها به طور مستمر با پیامک و تلفن در تماس بودند. در کل موسسه عماد فردا در زمینه این فعالیت‌ها مانند موسسه مادرش یعنی طلایه‌داران، طلایه‌دار بود.

مدیر انتشارات عماد فردا در بخش دیگری از سخنانش درباره بازار نشر گفت: بدون در نظر گرفتن بازار نشر، با تجربه‌ای که خودم در حوزه دیگری از بازار دارم،‌ می‌گویم که 2 حالت بیشتر ندارد؛ یا نیازی در بازار وجود دارد و مطابق با آن به تولید می‌پردازیم، و یا حاضران در بازار باید نیازی به وجود بیاورند و براساس آن به تولید بپردازند. اتفاقی که در سال‌های اخیر در حوزه نشر افتاد این بود که به کتاب به عنوان یک کالای صرفا فرهنگی نگاه نشد و صرفا به عنوان یک کالای تجاری آن را دیدیم. این شد که کتاب و کتابخوانی گسترش پیدا نکرد و به جای این که مخاطبش مردم باشند، سازمان‌ها و گروه‌هایی شدند که می‌خواستند کار فرهنگی کنند و کتاب راهی برای انجام این اهداف بود. به همین ترتیب، حضور در بازار نشر برای فعالیت مناسب نیست اما در هر صورت کتاب، پیشانی فعالیت فرهنگی است.

پزشکی گفت: به نظرم انتشاراتی چون سوره مهر و چند ناشر دیگر، در این شرایط با توجه به سلیقه مخاطب به انتشار کتاب می‌پردازند و آثار خوبی عرضه می‌کنند. اما مساله این است که ما محل عرضه مناسبی برای کتاب نداریم. بالای 50 درصد کتابفروشی‌های راسته انقلاب، آموزشی و کمک‌آموزشی هستند و باقی کتاب‌ها هم رمان، ادبیات، تاریخ و ... هستند. ولی باز هم جایگاه کتاب‌های جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و به ویژه دفاع مقدس خالی است. شاید یکی دو ویترین بیشتر برای این نوع کتاب‌ها وجود نداشته باشد. خب مخاطب از کجا می‌تواند به کتاب‌های دفاع مقدسی که می‌خواهد دست پیدا کند؟ تنها ارتباطی که مفید است و می‌توان به آن امیدوار بود، برگزاری نمایشگاه‌های موسمی و فصلی در این زمینه است.

وی با اشاره به مشکلات فرهنگی گفت: دولت نباید خودش متولی بحث فرهنگ باشد. اگر چنین باشد، مجبور است بودجه‌هایی را به سمت خود جذب کند و از وظیفه اصلی‌اش یعنی حمایت از این حوزه، غافل خواهد شد. به این ترتیب، دولت فرهنگ را تولید و عرضه می‌کند و مردم هم صرفا تبدیل به مصرف‌کننده می‌شوند. اگر فرهنگ را خارج از مردم و به طور حاکمیتی تعریف کنیم،‌ به وضعی که در آن هستیم، دچار خواهیم شد. در حال حاضر هم شاهدیم که ارگان‌های فرهنگی بودجه کلان می‌گیرند و چندان کاری از پیش نمی‌برند. وقتی دغدغه بازگشت سرمایه برای شما وجود ندارد، چنین شرایطی به وجود می‌آید. جالب است که در همین شرایط هم کتاب‌های بسیار خوبی توسط نهادهای دولتی تولید می‌شود که در انبارها خاک می‌خورند و هیچ‌جا به مخاطب عرضه نمی‌شوند.

مدیر انتشارات عماد فردا در ادامه گفت: ما در این انتشارات سعی می‌کنیم فروش سازمانی را نادیده بگیریم. این ناشر سعی می‌کند مخاطب اصلی را پیدا کند که مخاطب اصلی مردم هستند نه سازمان‌ها. کار دیگری که ما انجام دادیم،‌ این بود که مدل برگزاری نمایشگاه‌ها را تسهیل کردیم.

پزشکی با اشاره به خرید اینترنتی از سایت عماد فردا گفت: هنوز فرهنگ خرید اینترنتی جا نیافتاده است. مردم دوست دارند در قبال پولی که می‌دهند، سریعا خدمات دریافت کنند و محصول را دریافت کنند. به این ترتیب نسخه دیجیتالی کتاب‌ها را در اختیار مخاطب قرار می‌دهیم که این کار بعضا با نصف قیمت و قیمتی پایین‌تر از قیمت کتاب انجام می‌شود. البته این نسخه‌ها به گونه‌ای در دسترس قرار دارند که فقط یک کاربر می‌تواند از آن‌ها استفاده کند و از طریق کد امنیتی حمایت می‌شوند. این اتفاق قریب به 5 ماه است که افتاده و به نظرم استقبال به طور نسبی خوب بوده است اما هنوز به طور رسمی از این سایت رونمایی نشده است و به نظرم هنوز برای قضاوت درباره فروش اینترنتی کتاب زود است. درباره فروش پستی هم باید بگویم که چند رایزنی با شرکت‌های مرتبط با پست انجام دادیم ولی این کار در حال حاضر صرفه خوبی ندارد.

این مدیر نشر درباره گرفتن نمایندگی موسسه عماد فردا گفت: گرفتن نمایندگی برای این موسسه یا از طریق سایت اینترنتی انجام می‌شود و یا به طور حضوری در اردوهای راهیان نور.

وی در پایان سخناش گفت: ما ساختار نشر عماد را کوچک و تخصصی کردیم. پیش از این با 100 ناشر کار می‌کردیم که این رقم کمتر و تخصصی‌تر شد. رویکردمان را هم تغییر داده و تبلیغات و ارتباطات را بیشتر کردیم.

پزشکی درباره آثار آینده نشر عماد فردا گفت: کتابی درباره داعش و آثاری هم درباره عرفان‌های نوظهور داریم. به علاوه رمانی داریم که یک نویسنده جوان با نظارت رضا امیرخانی مشغول به نوشتن آن است و قرار است توسط انتشارات ما چاپ شود.

کد خبر 2379091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha